The Vita Space The Vita Space

Tuesday, 23 January 2018

VVIP TRIP WITH STAR CRUISE LIBRA

Dah lama tangguh post VVIP trip dengan Star Cruise Libra pada November 2017 lepas.

Trip 5 days 4 night fully sponsored by Shaklee.

Route Port Klang-Langkawi-Krabi-Penang-Port Klang

Jura berjaya collect 4 tiket free tapi Abah tak dapat ikut. Jadi burn la 1 tiket.

2 orang W&G berjaya ke trip special ni. Alhamdulillah.

Jom tengok gambar!

Bilik Jura sea view! Hehe best sangat. Malam tu tak perasan pun dapat bilik view best. Bangun pagi terkejut nampak laut. Excited haha.

Bilik memang muat untuk 2 orang. Okay je sebab mostly banyak spend time kat luar. Masuk bilik nak tidur je.


Morning with a sea view. I missssss the vitamin sea. 

Hai suami.

Free item from Shaklee. Thank you Shaklee!

Toilet kecik ni macam dalam flight. Muat la kau sorang nak mandi. 


Dalam cruise ni kita tak guna cash. Semua swipe guna access card cruise. Nanti nak balik clear kan bill tau. Jangan korang buat lupa pulak.

Yang paling best di Star Cruise Libra ni is foooodss! Ada 4 restoran dalam cruise ni. Hanya Spices Restaurant ada sijil halal.

Yang lain tu takde sijil halal. Depends pada masing masing la macam mana ya. Hehe.


Shaklee bagi duit poket pada kitorang. Best sebab tak perlu keluar belanja banyak pun. Jura banyak makan. Souvenir beli fridge magnet je. Kah




First day ada aerobic. Cruise penuh dengan makhluk hijau je. Haha

Group treasure hunt Jura menang saguhati. Dapat main banana boat free!


 First pit stop is Langkawi! Chocolate timee


Kita ada gala night tema Kampung. This is the best outfit I can bring untuk minimize luggage haha. 

 Next pit stop is Coral Island!!

 Banana nutella pancake dap nyeeee

Bagi can la posing. 



Last pit stop : Penang. Kitorang pergi Skywalk Komtar. This is Madam Helen Lam, President Shaklee Malaysia. So humble and nice lady. 


Bye bye Star Cruise Libra! 


Jumpa di Mediterranean Cruise September 2018 InsyAllah. Doakan Jura complete 2 ticket free untuk bawa suami. 


Thank you for reading guys :)

FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop
YouTube channel : http://bit.ly/2rwLBT4
πŸ“² 0193474266


Shaklee ID 1229335
Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Sunday, 21 January 2018

PERSONAL BRANDING IN BUSINESS

Alhamdulillah atas rezeki yang Allah bagi.

Jura tau Jura bukan retis, Jura gunakan personal branding untuk attract followers.

Alhamdulillah pergi mana mana pun orang panggil Jura.

Walaupun nama sebenar Norsyaheera binti Young Rockie.

Jura banyak follow sifu sifu bisnes yang guna personal branding as kekuatan bisnes diorang.

Dengan personal branding ni jugak Wonder & Great Team berkembang dengan maju.

Teknik widen and deeper ni korang kena master.

Bisnes kita kena melebar dan mendalam.

Contoh founder produk cari agents dan stockists. And Gpharmax kembangkan brand dengan buka lagi banyak cawangan.

Sama dengan bisnes Shaklee yang Jura buat ni. Kita bisnes sama sama dengan lagi ramai agent, lagi berkembang group kita.

Ingat. Sebaik baik manusia adalah manusia yang banyak memberi manfaat pada orang lain πŸ’Ž




#WNG
#BisnesWithWNG
#StoryJura
Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Friday, 19 January 2018

RAHSIA AWET MUDA CoQ-trol Shaklee

RAHSIA AWET MUDA CoQ-trol Shaklee

CoQ-trol adalah new formula daripada Shaklee yang mengandungi resveratrol dan juga antioksidan yang bermanfaat untuk kulit dan kesihatan badan

Yang pertama di dunia mengabungkan kombinasi resveratrol dan CoQ 10 di dalam satu vitamin

CoQ-trol mengandungi
♥️CoQ 10 utk kecantikan kulit
♥️ resveratrol untuk mencantik kan sel kulit serta peliharanya utk kekal cantik dan muda
♥️ vitamin E utk cantikkan kulit dan hilangkan parut
♥️ Tocopherol yang mempercepatkan pemulihan sel dan melembapkan kulit

Bagus untuk kesuburan πŸ’‘

Bagaimana CoQ-trol bantu pasangan yang ingin hamil untuk subur?

dengan cara beri tenaga pada sel sperma. Balance kan hormone wanita dan lindungi sel telur supaya berkualiti

CoQ-trol juga mengandungi coenzyme Q10 yang dipercayai memelihara kesihatan jantung..

Pesakit diabetis dan darah tinggi juga sangat sesuai ambil kerana mengandungi resveratrol yang boleh mengawal paras gula dan tekanan darah.

Basically CoQ-trol adalah untuk seisi keluarga dan sangat bermanfaat untuk mereka yang ingin awet muda, kekalkan kecantikan dan kesihatan organ dalaman. 🌻
Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Thursday, 18 January 2018

Khasiat Sebenar Ikan Tanpa Kerisauan

IKAN BERKHASIAT MENJADI BERISIKO DAN MERBAHAYA

Asid lemak Omega-3 terdapat dalam lapisan lemak ikan air sejuk dan kerang, minyak tumbuhan dan minyak kacang, walnut Inggeris, biji rami, minyak alga, dan makanan yang diperkaya.

Sumber makanan dan sumber asid lemak ini berbeza dalam bentuk dan amaun yang ada.

Terdapat dua jenis utama asid lemak omega-3:

Rantai panjang omega-3 asid lemak adalah EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic).

Ini terdapat dalam banyak ikan dan kerang. Alga hanya menyediakan DHA.

Asid lemak omega-3 rantaian pendek adalah ALA (asid alfa-linolenik). Ini terdapat dalam tumbuhan, seperti flaxseed.

Walaupun bermanfaat, asid lemak ALA omega-3 mempunyai manfaat kesihatan kurang kuat daripada EPA dan DHA.

Anda perlu makan banyak untuk mendapat faedah yang sama seperti yang anda lakukan dari ikan.

Namun kebanyakan ikan dan minyak ikan di pasaran sukar diketahui sama ada benar-benar bebas plumbum dan bahan merkuri atau tidak

Kelebihan Omegaguard terletak pada proses moden yang menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. sekaligus mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Amalkan Omegaguard utk Cara yang lebih mudah bagi mendapatkan khasiat sebenar ikan tanpa kerisauan πŸ‘
.
#WNG
#BisnesWithWNG .

#promoshaklee
#omegapromo
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop
πŸ“² 0193474266



Shaklee ID 1229335

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Tuesday, 16 January 2018

Kolestrol adalah Musuh dalam Selimut

MUSUH dlm selimut??

Membunuh dlm senyap...

Pernah tak anda dpt berita yg tetiba si polan si polan meninggal dunia secara tiba-tiba.

Tapi beliau selamani sihat saja.
Tak kurusla tapi tak gemuk sgt pun.
Tetiba meninggal dunia, katanya serangan jantung...

Itulah masalah zmn moden. Mkanan terlebih sedap. Mcm2 penyakit dtg.Kan?

Pernah tak tertanya2,’Aku ni sihat ke tak? Entah2 kolesterol tinggi’.

Tahukah anda, antara risiko utama serangan jantung dan darah tinggi adalah kolesterol yg tersembunyi dlm saluran darah?

Sehingga tersumbat tanpa kita sedar.

Sikit2 lama2 ia menjadi pembunuh utama org yg kita sayang.

Tahukah anda lelaki lebih mudah kena serangan jantung waktu muda??😱

Jom bertindak sekarang. Jom buat ujian darah utk semak paras kolesterol kita.

Jom lebih prihatin pada kesihatab diri.
Sebelum segalanya terlambat dan mengalirkan air mata sesalan.

Mulakan setiap hari dgn omegaguard utk pastikan kadar kolesterol dan lemak org tersayang berada pada paras norma.

Sempena Tahun Baru ini, kita mulakan dgn melindungi diri dan org tersayang.

Harga sgt jimat!! Anda untung dan anda sihat.
Kesihatan dan nyawa adalah paling utama.

Jadikan ia priority keluarga.

Rebut promosi OMEGAGUARD Shaklee dgn 5% diskaun utk setiap pembelian 3 Omegaguard.
.
#WNG
#BisnesWithWNG .

#promoshaklee
#omegapromo
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop
πŸ“² 0193474266



Shaklee ID 1229335

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Sunday, 14 January 2018

Omega Guard Bantu Kuatkan Ingatan

INGATAN MAKIN KUAT SELEPAS AMAL OMEGA GUARD
____________________________

Jom tengok macam mana minyak ikan berfungsi menguatkan ingatan.

Sistem saraf terdiri daripada 60% daripada lemak manakala cerebral cortex(cerebral cortex adalah otak luar. Ia berfungsi sebagai tempat simpanan memori dan ingatan) MENGANDUNGI 20% DHA!

sebab tu omega 3 , EPA dan DHA sangat penting untuk sistem otak

Untuk pengetahuan semua, memori terhasil daripada sel sel neuron yang selalu bersambung.

sebab tu semakin banyak kita baca, semakin bertambah ingatan kita.

Sesuai untuk semua peringkat umur.

Sekarang minyak ikan terbaik ni tengah promo taw!!

Yang dah grab BIJAK

Yang raknak grab RUGI

>>>> 🎊BUY 3 GET 5%🎊>> >>

#promojanuari
#promominyakikan
#omegaguardpromo
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop




Shaklee ID 1229335

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Sunday, 7 January 2018

Promosi Shaklee Januari 2018

Assalaamualaikum dan hai semua!!

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah satu kita melangkah dalam tahun 2k18 πŸ’•

wahwahhh hebat-hebat eh azam korang.. setiap yang korang list kan tu sekali dengan I taw tumpang semangat. Ada yang nak kurus,, nak kawen.. nak beli handbag liplapp yang selama ni telan ayaq liuq kalau tengok harga.. tak kurang jugak ada yang nak travel ke negara asing,, mostly nak p Korea (fanatic K-drama πŸ˜„).. amboiii nak p cari Abam Kpop ke tuu..

Japp Nak tanya..
Masing-masing dah start ke untuk capai azam yang korang list kan tu??

Apa pun azam korang satu pun takkan tercapai taw kalau korang belom start dari hari ni..
Hari ni taw.. hari ni..! (ok i sendiri pun terus bangkit)
yeahhhh!!!!!!

Btw I ada berita gembira kepada hakak hakakk abam abamm yang berazam untuk kurus secara sihat pada 2k18 ni taw...

Promosi Bulan Januari
Haaa cik Omega Guard ni.. korang tahu tak Omega Guard Shaklee ni adalah minyak ikan yang terbaik..

Minyak ikan Shaklee ni sangat membantu mereka-mereka di luar sana atau awak yang tengah baca ni untuk kurangkan paras kolestrol di dalam badan tw.

Bahayanya kalau kolestrol menebal sebab ia akan memberi kesan kepada jantung. 

Bayangkan kalau kilang utama dalam badan korang tu rosak??

haa jadi..

I nak nasihat kan kat sini '' Sayangilah Jantung Anda"

Mencegah tu lebih baik dari merawat.

Mungkin lepas baca post ni ada yang terdetik insaf untuk jaga kesihatan jantung dengan mengawal paras kolestrol masing-masing mungkin. 😚

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Promosi Omega Guard
πŸ’›5% diskaun 
πŸ’œpembelian botol
πŸ’špostage seluruh malaysia
πŸ’™COD area Kuala Berang & Bukit Payung

#OMEGAGUARDPROMO
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop
contact: 019347426



Shaklee ID 1229335




Thanks for Reading! Feel free to leave comments!