The Vita Space The Vita Space

Saturday, 16 September 2017

BERUSIA TAPI TAMPAK MUDA REMAJA???







MAKIN BERTAMBAH MAKIN CANTIK
.
.
.
haaa,mesti terfikir apa yang makin bertambah makin cantik ni😏😏... Ni haaa,cuba korang tgok artis-artis kat lua sana..macam era fazira,che ta,sheila rusly..umur makin bertambah tapi penampilan dan rupa mak oiii.mengalahkan org muda..cantik bebeno aihh..jeles siss..
.
.
.
*amik phone scroll ig,fb* scroll pnye scroll,stalk punye stalk , tak puas tgok muka diaorg yang cantik ni oiii...nak jugak tahu apa rahsia dia..nak jugak cun macam diaorg..nak juga nampak muda macam belasan..eh...eh..hahahah..buka wasep pastu sis mesej husband
'abg,syg cantik tak??'...pstu dia reply cantik....pstu mesej lagi 'alaaaa..sajelah tu nak amik hati kan..kann???'...husband balas lg.."eh syg ni,td tanya cantik ke tak,kita cakap cantik dye perli plak kita"..macam-macam aihh..lumrahnya itulah perempuann..ade je tak kena kan?hahahahah..
.
.
.
Hakikatnya kecantikan tu bergantung kepada diri kita sendiri..cara kita manage ourself..bukan nk mengharap kat org kan?ni tgok org cantik..alaaa..mmg dia tu dilahirkn macam tu..hahahha..kenkorang kalau nk cantik its depends on you tau...the most important thing kau kena rajin..rajin apa??kalau sis rajinkan diri untuk amik #set_radiant_wng..haaa..for what sy amik set ni? Haaa..untuk kekal cantik lah...cantik luaran dan dalaman gituu....
.
.
.
Kenkorang tak nak grabs ke promo bulan ni??jom kita dapatkan #set_radiant_wng...😍



FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop



Shaklee ID 1229335




Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Tuesday, 12 September 2017

BERITA BAIK UNTUK PENGEMAR VIVIX!!!!!





Assalamualaikum.
----- PROMOSI VIVIX + FREE MEMBERSHIP---

*Beli 2 botol vivix dapat 5% off* + FREE MEMBERSHIP + FREE POSTAGE + anda berpeluang untuk join lucky draw berupa item shaklee yang sangat best!
Atau

Belian 200 points ke atas berpeluang join lucky draw
EXCLUSIVE FOR ONE DAY ONLY!
Hanya pada 16 SEPTEMBER 2017 di semua branch & online.


haa,, kenkorang tak nak ke grabs promosi ni?? sis teruja tau..tak sabarnya nak rebut promo nih..
korang tahu tak kenapa sis nak sangat rebut promo vivix ni??? sebabnya sis memang pengamal vivix ni...setiap malam sis akan minum vivix+collagen by shaklee... nak kekal cantik kena lah bermula dari dalam...tak gitu?? hahahh... nak tahu apa kelebihan VIVIX ni?? meh sini risik-risik dengan sis k =)








FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335







Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Monday, 11 September 2017

SET RADIANT MAMPU MENYERIKAN WAJAH ANDA




"kasih dengarlah..hatiku berbicara..ohh..ohh..kasih...izinkan diriku bertanyaaa..."πŸŽ§πŸŽΆπŸŽ€πŸ”Š.."slow2 sy nyanyi sambil jalan dekat suami..sampai kt depan dia terus dia tnya " haaa syg nak tnya apa??hahahha..tanyalah abg jawabkan..
.
.
.
Teruslah aku mulakan plan..hahaha
.mula-mula aku tanya.."abang,kalau lah..kalaulah abg boleh kawen 4 abg nk tak?muka dia time tu terkejut beruk..gila agaknye bini aku ni..hahahah..pastu dia jawab"tak nak lah syg,cukuplah syg sorg dalam hidup abg..eheh"terharu plak aku dengar..pastu aku tnye lagi" kalau abg tak nak kawen 4,syg nak 4 perkara ni boleh??" laju dia jawab" eh syg ni ,tak kan syg nk berlaki 4???" aku pon jawablah..bukan abg dgr dulu..sayang nk 4 hot item ni dalam #set_radiant_wng ni haaa...gosok dada jap laki aku..igt aku nk buat kerja gila..hahahahha
.
.
.
Esoknya...aku blik kerja lpas mandi duk lah depan meja solek haa..terkjut mak oiii..ade satu bungkusan yg diikat riben atas meja solek tu haa..aku pon bukalah..bila buka tu..korang tahu apa dalam dia??? Sy dpt set radiant tauu....huaaa..bestnye..sambil senyum aku laung "syg tq so much"..sje je aku laung kuat-kuat sebab tahu husband ade kt lua pintu bilik ni haaa...heheheh
.
.
.
Korang nak tahu tak apa rahsia set radiant ni??
Apa yang anda boleh dapat melalui SET RADIANT?? 

+ memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
+Merawat jerawat
+Menghilangkan jeragat
+menghaluskan pori
*mencerah dan gebukan kulit
+memudarkan PARUT
+Mengatasi masalah keguguran rambut +Membantu proses detoksifikasi
+Mengurangkan keradangan
+Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
+merapatkan keintiman wanita yang lepas beranak.
+menegangkan semula payudara yg dah kendur.


berminat jom pm sy 0193474266!!


FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335



Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Friday, 8 September 2017

KULIT CERAH DAN GEBU DENGAN VITAMIN E!!








VITAMIN E MAMPU MEMBUATKAN KULIT ANDA CERAH DAN GEBU?
.
.
.
.

Haaa..mai saya nak cerita apa pentingya vitamin E ni. sebelum tu korang tahu tak apa itu Vitamin E??
Vitamin E ni merupakan  nama umum untuk dua kelas molekul (tocopherol dan tocotrienol) yang memiliki aktiviti vitamin E dalam nutrisi. Vitamin E bukan nama untuk setiap satuan bahan kimia spesifik namun, untuk setiap campuran yang terjadi di alam yang menyediakan fungsi vitamin E dalam nutrisi. Vitamin E di namakan  kerana di dalamnya  ada vitamin-vitamin yang sudah ada iaitu A, B, C, dan D.
.
.
.

Apa kelebihan Vitamin E ni?

1) Mengecilkan pori-pori wajah

2) Memperlambatkan proses penuaan

3) Mengawal kolestrol

4) Menghilangkan parut

5) Mengawal minyak

6) Mencerahkan wajah

7) Meningkatkan kelembapan wajah

8) Menghilangkan jeragat

9) Menegangkan kulit


haa, banyak kan keistimewaan Vitamin E ni. Korang nak tahu tak bulan ni ada promo #radiantset tau.. set radiant ni memang sesuai sangatlah untuk korang-korang yang impikan wajah cerah dan gebu ni haaa...kat bawah ni sy selitkan gambar set radiant tau..







berminat?? jom grab cepat-cepat sementara promosi masih berjalan..



FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335



Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Tuesday, 5 September 2017

KULIT SIHAT, GEBU & CANTIK DENGAN SET RADIANT







SAAT MATA BERTAUT..DUP DAP DUP DAP SERENTAK JANTUNG BERDEGUP...
.
.
.
.
Sape tak berdebar kan bila si dia tengok dengan jelingan tajam macam tu..tersipu-sipu jap nk balas balik.hahhahaha...time ni tak sah nak cakap lah duk terfkir ade pape tak ek kat muka aku??lipstik comot tak?tdung ok k tak?senget k?pastu acah-acah lah buat tak perasan yang si dia tengok kita..Balik umah masuk bilik senyum sampai ke telinga mak oiii..hahahahha..dah terbayang aiii camne cara dia pandang tadi..
.
.
.
.
Tu cerita time bercintan cintun dlu haa..kasi throwback sket...skrg bila dah sah jadi suami isteri ni hari-hari duk pandang aih..tpi sy tak risau macam dlu lg dah..sjak dh kawen ni dah pndai dah nak jaga kecantikan yelah untuk suami jugak kan?siapa tak nak pandang isteri cantik,kulit gebu halus mulus..hahhahah..suami tegur skit je "yang , ade jerwat tu ha" masa tu mmg gelabah lah nk pakai ape nak hilangkan jerawat ni.. Tapi sejak amalkan #radiantset ni saya memang tak resah dah..bertambah yakin aihh nk berhadapan dengan suami..bulan ni siap ade promosi lagi tau..nak pujuk suami belikan lah satu #radiantset ni..😍😍
.
.
.
korang tahu tak apa itu set radiant?

SET RADIANT terdiri daripada:1) Minuman protein ESP yang membina kulit gebu.


2) Collagen yang mengekalkan keanjalan kulit wajah dan payudara


3) Vitamin C yang bertindak mengaktifkan pembikinan collagen dalam kulit dan sebagai antioxidant


4) GLA yang mempunyai vitamin E effect dan menjadi supplemen awet muda


Selamat digunakan.Diluluskan KKM.




FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335









Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Sunday, 27 August 2017

TIPS MAKAN SECARA SIHAT DI HARI RAYA


Tak lama lagi hari raya qurban bakal menjelang tiba, dah tak lama dah. Tak sampai seminggu pun lagi kan?? Time ni mesti dah ramai yang dah balik kampung kan? Happy nye dapat jumpa saudara mara.  Even hari raya qurban tak sama macam hari raya aidilfitri, tapi saya yakin sangat mesti time pagi raya nanti penuh makanan kan?? fuhh, dengan daging lembu lagi, kambing lagi, unta pon hadoo haa.

korang-korang time raya nanti tak risau ke berat badan naik??
tak risau ke makan tak terkawal???


yelah kan time berkumpul dengan sanak saudara time tulah menguyah tak habis. haa, ni sy nak share tips sikit macam mana nak makan secara sihat okay!


1) Jangan makan terlalu banyak
- korang time makan tu ingat dunia sikit, ni suap tak hengat dah berapa pinggan dah makan. tengok hidangan semua sedap-sedap. Bawak-bawak lah istighfar sikit. Bukannya lari pon makanan tu haa. nak makan kerap boleh! tapi in small portion tau. nanti kan kenyang tak boleh bangun terus jadi MALAS!!!


2) Jangan terlalu banyak makan daging
- ha, of kos lah time raya qurban bertimbun dapat daging kan, mak cik sebelah rumah lah bagi, pak cik depan umah lah bagi. fuhh, dapat daging terus buat sup,kari nak-nak buat gear box.. mak oii hirup berpusing mata ye. ingat sikit cik kak cik abang oi.. kolestrol tu!! nak selamat haa, balik nanti bawak balik sekali omega guard dari shaklee..takyah risau lah pasal kolestrol tu lagi.okay?? sekarang tengah promotion taw.baik beli siap-siap..hehe











3) Banyakkan berjalan
-time raya nanti banyakkan lah berjalan. selesai makan tu tak yah lah melepak depan tv bagai,pergilah tolong mak ayah basuh periuk belanga ke, pergi umah makcik ke. Biar makanan tu elok je dicerna haa.. Ni tak macam mana lah makanan nak cerna leklok usai makan terus tido!! hahahah



4) isrirehat di waktu malam
-siang dah penat buat kerja kan, so time malam tu berehat lah ye..rehat cukup-cukup. kalau rasa penat sangat tu malam-malam bancuh lah energy performance tu haa.. Jangan lupa bawak balik tau.nak tambah tenaga esok hari.Kan nak tolong jiran sebelah sembelih lembu lah, buat rewang lah. ok?







5) Perbanyakkan makan sayur-syuran
- time raya nanti bawak-bawaklah bersabar tengok daging tu ye. Nak makan nasi hidangkanlah sekali sayuran.biar seimbang gitu haaa.. kalau mak tak ingat tolong ingatkan. "mak oi, sayur jangan lupa, nak awet muda kena makan sayuran hijau" hahahahahah..





sekian sahaja tips dri saya. selamat mencuba =)




FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop

Shaklee ID 1229335





Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Friday, 25 August 2017

TIPS KULIT CANTIK BERMULA DARI DALAM








Muka berminyak, kulit kusam, berjerawat.....semua ni antara masalah para wanita tau. Haa, kenkorang tahu tak sebenarnya nak kulit cantik bukan 100% depends on apa yang kita pakai untuk cuci muka tau! no! dia bermula dari dalam. so, tak lain tak bukan kita wajib pastikan apa yang kita makan tu tak eefect kepada wajah kita. Pemakanan tu sangat penting tau if nak kulit glowing-glowing gitu. lagi-lagi yang ade allergi, Allahu tersalah makan seafood perghh..naya..bengkak satu muka.nak keluar rumah terpaksa pakai topeng.korang nak k macam tu??? sy tak nak..hahhaha..so be careful on what you eat okay??



so nak tahu tak apa rahsia kulit saya sentiasa cantik dan sihat??? haaa, saya amalkan collagen powder by shaklee tau!!!  selain tu saya juga amalkan minum vivix. Dua-dua ni memang sangatlah penting bagi saya, dah macam bff dah..memang hari-hari saya guna tau!! dan satu lagi yang penting saya amalkan minum air putih. satu hari tu memang akan amik air putih, sebab air putih ni sangat membantu dalam melembap, dan membantu proses dalam tubuh kita.


betul ke collagen dan vivix je guna?? tak percaya lah.....






















tudia testimoni lagi... bukan sahaja saya tau guna produk ni.. ada lagi yang guna. rata-rata cakap puas hati guna collagen powder dan vivix ni..korang-korang yang nak kulit cantik tu tak rugi tau if korang jaga dalam dulu. Dalaman sangat mempengaruhi luaran tau!


nak tips lagi boleh follow sy




FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop

Shaklee ID 1229335



Thanks for Reading! Feel free to leave comments!