The Vita Space The Vita Space

Saturday, 18 November 2017

FINAL STOCK COLLAGEN POWDER SHAKLEE!

Salam & hai korang..

Kepada pengguna Collagen Powder atau bakau pengguna atau pernah mengidam nak try collagen powder shaklee ni WAJIB jangan lepas kan peluang ni. korang mesti dapatkan sekarang sementara stok masih ada. kalau korang lambat tak sempat grab jangan menagis taw πŸ˜†

Bagi yang belom tahu kebaikan Collagen Powder Shaklee haa meh baca  

Sesuai untuk sesiapa mempunyai masalah :-
1) Parut jerawat yang berlubang
2) Untuk yang mempunyai masalah jerawat tompok hitam
- Sesuai consume collagen shaklee , kalau awal awal tak jaga , nanti jeragat boleh jadi kekal , susah untuk hilang
3) Untuk yang focus nak mencerahkan kulit satu badan

Antara kebaikan collagen powder
πŸ’œMemelihara ketegangan dan keanjalan kulit
πŸ’œMerawat jerawat
πŸ’œMenghilangkan jeragat
πŸ’œMengatasi masalah keguguran rambut
πŸ’œMembantu proses detoksifikasi
πŸ’œMengurangkan keradangan
πŸ’œMenyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang

berminat? JOM PM SEKARANG!!
www.wasap.my/60193474266
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

TIPS MINUM AIR KOSONG

Salam & haii korang!! hari ni i nak sambung bebel pasal air kosong..
ehhh bukan laa bebel sangat pun, cuma nak share macam korang nak dapatkan 10 gelas sehari. Nampak macam banyak kan?? Tapi in shaa Allah kalau guna tips ni rase nya nak lebih gelas pun korang dapat minum.. hehee

πŸ’¦Tips Minum 10 Gelas Air KosongπŸ’¦
 1)  1 gelas selesai bangun tidur

 2)  1 gelas setiap kali nak solat 5 waktu,, so korang dah dapat 5 gelas kan?

 3)  1 gelas sebelum dan selepas makan  utama korang ( breakfast, lunch, dinner) yg ni pun dah 6 gelas,, wowww 😍

 4) ttime korang workout tu dah konpem dah habes 1 botol 500-700ml tu kan

Kalau korang follow tips 1-3 tu pun dah 12 gelas,, eh ehhh macam tak cayer kan? susah ke tak?? senang ke suaah?? heheee

Mulai esok mesti cuba taw!! Goodluck πŸ˜‰

Kulit cantik Badan cergas Minda cerdas πŸ‘°πŸΌ
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Friday, 17 November 2017

Sebab Kena Banyak Minum Air Kosong

Siap yang tengah consume supplement (WAJIB BACA).

Selalu tak dengar atau terbaca kalau amik supplement itu ini nanti effect buah pinggang? macam seram gitu bunyi dia kan πŸ‘»
Sebenarnya kalau ikot cara pemakanan yang betol (tak overdose), minum air masak yang cukup & ikot segala pantang larang in shaa Allah tak terjadi benda tu.

okey back to da topic "KENA MINUM AIR KOSONG BANYAK"

Air penting untuk melarutkan hasil sampingan metabolisme seperti asid urik dan urea yg diangkut oleh darah ke buah pinggang. Air yg cukup diperlukan untuk keluarkan bahan buangan ini dari badan dengan berkesan. So kalau air tak cukup akan menyebabkan buah pinggang lebih bekerja keras untuk buang bahan toksik dan lama kelamaan ia menyebabkan ORGAN INI ROSAK!!

Air juga diperlukan untuk menjadi pelincir kepada pergerakan sendi dan kajian menunjukkan pengambilan lapan hingga 10 gelas air sehari boleh mengurangkan kesakitan sendi.

So no excuse laa nak ckp "sis saya tak boleh telan air kosong banyak rasa macam euww" 10 gelas bersamaan dengan 3 liter taw,, pesanan penaja Sayangi Organ Anda

Lepas ni nak share cara nak dapatkan 10 gelas sehari πŸ˜‰
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335



Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Wednesday, 15 November 2017

Kisah Si Perut Bahagia

Hye korang πŸ€—πŸ€—
.
Kali ni i nak share apa yg i makan hari ni start dari i celik mata πŸ™ˆπŸ™ˆ
.
sarapan: roti canai telur + teh beng
.
minum pagi: karipap + kuih cekmek molek
.
tengahari: nasi kukus ayam berempah + terung berladoo (tak lengkap tanpa mu sambal belacan)
.
minum petang: kepok lekor (ada yg terliur dokk)
.
makan malam: nasi lauk ikan singgang (nasi suku je sbb makan  tak berhenti dr pagi)
.
supper: hmm bihun sup ada kat dapur nak makan tak makan tak πŸ˜‚. tak makan nanti membazir
.
bahagianya kamu wahai perut hari ni,, musim2 hujan ni asyik nak bahagia kan awak jee πŸ˜‚πŸ˜‚
.
nasib i ada penyelamat,, boleh laa makan byk sambil pejam mata
telan lecithin + alfafa πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻.. i boleh bayang taw mcm mane keadaan usus i penuh lelemaks ni kan.. usus nak bekerja dengan baek pun tak senang kalau asyik duk sumbat makanan ja.. ampun kan saye si usus ku πŸ™πŸ»πŸ™πŸ». tape lecithin dan alfafa ni dapat tolong awak si usus utk nekerja dgn baek taw πŸ˜‰.. Sekian kisah perut bahagia i hari ni. psttt jgn asyik nak bahagia, sihat tu yg paling penting taw
.
share la korang guna penyelamat apa??
.
.
.
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop


Shaklee ID 1229335


Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Monday, 13 November 2017

PENGALAMAN LASIK DI ADVANCE VISION, DAMANSARA UTAMA.

After 9 days of lasik, baru sempat nak tulis review lasik.
Jura pakai spec sejak Form 2. So dah 14 tahun bersama spec.
Dah bosan. Dan paling tak suka sebab kalau ada event kena pakai contact lens and mata akan sangat kering! Sampai tahap tak boleh buka mata.
Jura buat lasik di Advance Vision Eye Specialist Centre, Damansara Utama, Petaling Jaya. (boleh waze je)



1. Sebelum lulus untuk lasik, korang kena buat screening dulu. Call dulu untuk book appointment. And datang awal! Sebab ramai sangat orang.
πŸ“ž 03 7724 1392
2. Part 1 screening : FREE OF CHARGE
Masa ni jangan pakai contact lens.
Optometrist akan check ketebalan kornea, power mata and lain lain (tak tau apa πŸ˜†)
Kalau lulus untuk lasik, optometrist akan cerita lebih detail tentang Lasik, Lasek and Trans PRK.






And akan cerita possible complication and side effects of operation.
Jura takkan cerita tentang semua ni sebab bukan bidang Jura. Kang silap info viral pulak I πŸ˜†
3. Part 2 screening : RM80 cash
(Boleh dibuat pada hari yang sama dengan part 1)
Kalau dah setel dan dah confirm nak buat operation, kena bayar deposit RM400 cash.
Power < 500 : RM2888
Power > 500 : RM5588
Harga sangat jauh murah dari tempat lain. And very good service. Klinik pun selesa.
3. Final screening
Kalau orang jauh, boleh mintak hari Khamis, operation Jumaat.
Masa ni akan disediakan 3 jenis eye drop untuk bawak masa hari operation.
Make sure korang tak pakai contact lens 1-2 weeks before operation.
Masa ni kena bayar baki payment. Boleh guna credit card or debit card.
And boleh buat ansuran bayaran jugak!
4. Operation day!
Tips : Yang perempuan jangan lupa bawa tudung sarung atau inner neck. Masa operation akan basah tudung.
Jangan pakai perfume atau make up supaya tidak mengganggu equipment masa operation (betul ke aku bantai je ni)
And jangan tertinggal shades untuk pakai after operation.
Eye drop antibiotik : 5 kali sehari untuk 5 hari
Eye drop steroid : 5 kali sehari utk 10 hari
Lubricant eye drop : 5-10 kali sehari
Jangan lupa titis eye drop tau!!



=======================
Masa operation, Jura ada rasa sikit la. Macam senak senak pedih bawang je. Tapi okay je don’t be scared πŸ™Š
Dalam 10 minit je operation.
Lepas operation, untuk Jura macam okay je. Tapi memang silau mata. Especially bila tengok cahaya matahari dan lampu dalam bangunan.
And kadar ketahanan tu depends la pada korang.
Ada yang keluar operation theatre teraba raba macam tak nampak langsung. Risau pulak Jura tengok πŸ˜‚
After 8 hours operation, mata dah 90% clear.
Alhamdulillah.
Andddd paling best bangun pagi dah tak cari spec 

😎


5. Follow up 1 day after & 1 week after.
6. Complications :
🌷Infection (no water activity for 3 weeks)
🌷Power regression (mata kembali kabur tapi ada lifetime warranty boleh operate balik, hopefully not)
7. Temporary side effect :
πŸ’ŽVery dry eyes for weeks (use your lubricant pls)
πŸ’ŽHalos (nampak seperti bulatan di sekeliling lampu so avoid driving at night)
πŸ’ŽRed dots (i takde nampak ni)
Recommended! πŸ‘πŸ»

BOLEH SHARE UNTUK KAWAN KAWAN YANG BERMINAT.

FB : Syaheera Young Rockie
IG : @syaheerabeautyshop
Shaklee ID no : 1229335

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Saturday, 11 November 2017

SELAMAT TINGGAL PERUT BUNCIT

Asal cermin jer muka.. asal cermin jer mesti duk fokus kat muka je kan.. Apa kata sekali sekala tengok badan tu sekali.. ada tak yang terlebih kiri kanan.. atau perut ke depan?? Suka atau tidak? hehee ok hari ni sis nak kongsi cara yang boleh membantu korang untuk kempiskan perut..

1. Asam Jawa

Ambil sedikit asam jawa dan bancuh di dalam segelas air panas. biarkan semalaman. Esok paginya, minum air bancuhan air asam jawa tersebut. korang boleh jadikan minuman selepas makan tengahari atau makan malam taw.. minum sejuk-sejuk fuhhh syokk nya kan.. Amalkan setiap hari, korang akan dapat tubuh badan yang segar dan langsing.

2. Lemon + Kurma + Bawang Putih

Bahan-bahannya:
  • 1/2 biji lemon
  • 2 biji kurma
  • 1 cawan air suam
  • 4 ulas bawang putih
Cara-caranya:
  1. Buang kulit bawang putih.
  2. Blend kesemua bahan diatas. lagi elok kalau lemon tadi tidak dibuang kulitnya.
  3. Tapis dan minum 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.
Kurma dapat membantu mengurangkan rasa pahit selain khasiatnya yang tersendiri. Bawang putih pula boleh mengurangkan angin badan manakala lemon sebagai pembakar lemak-lemak degil dan pada masa yang sama membuang toksin yang berlebihan.

3. Limau Nipis + Kapur Sirih
Sediakan limau nipis dan kapur sirih. perah air limau ke dalam piring atau mangkuk yang berisi kapur sirih dan gaul dengan sebati. Lumurkan ramuan tadi pada perut korang dan balut dengan bengkung. korang boleh amalkan petua ni pada setiap malam sebelum korang tidur lena ya πŸ˜‰

4. Lecithin + Herb-Lax


Lecithin bertindak sebagai pembakar lemak,, Herb-Lax pulak bertindak sebagai detox.

ehh apa itu detox?? detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat pada dinding usus dikeluarkan melalui pembungan air besar. Selepas dinding usus kita bersis, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. sebab tulah detox ni penting sebelum kita ambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan pada kadar paling optimum.

cara korang nak bakar balik apa yang terlebih makan tu,, korang telan je lecithin. Lepas ni korang tak perlu risau dah nak makan apa time sarapan, time kenduri, makan hotel sebab lecithin kan hadoo..
.
.
.
Selamat Mencuba!!!

FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop



Shaklee ID 1229335






Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Friday, 22 September 2017

7 HARI LAGI BERBAKI UNTUK ANDA REBUT SET RADIANT!!!







BUAT ANDA YANG INGIN KEKAL CANTIK, MOH REBUT 7 HARI TERAKHIR INI!!!
.
.
.
.
.
haaa,, pejam celik,pejam celik dah nak sampai penghujung bulan ye...promosi set radiant pon dah nak habis tau!!!! korang tak takot ke nnti stock habis??? jom-jom kita grabs set radiant ni...bagi yang tak tau lagi apa pentingnya set radiant ni lekaih-lekaih pm sy ye...nak kulit gebu gebas, awet mudo, cantik berseri memang tersangat sesuailah guna set radiant ni.. sis suka sangat guna set radiant ni.tahu kenapa? bukan sahaja luaran sis terjaga,dalaman pon terjaga..aih untung aih pakai set ni...
.
.
.
terus terang sis cakap sis jatuh cinto dengan set radiant ni..cinta kedua sis lah ni lepas hubby sis..ehhh..ehhhh..hahahaha..bak kata pelengkap hidup sis lah..kemana sahaja pasti bawak set ni...buat yang tak suke bermake-up macam sis, sis sangat sarankan kenkorang guna set ni..kulit bertambah cantik dan berseri tau!! hahahah..so apa tunggu lagi?? jom grabs hot item ni..
.
.
.
7 Hari Menghantui diri anda..hahahah..cepat tak sah pikiaq lamo-lamo..terlepaih nanti...



FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop



Shaklee ID 1229335


Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Saturday, 16 September 2017

BERUSIA TAPI TAMPAK MUDA REMAJA???







MAKIN BERTAMBAH MAKIN CANTIK
.
.
.
haaa,mesti terfikir apa yang makin bertambah makin cantik ni😏😏... Ni haaa,cuba korang tgok artis-artis kat lua sana..macam era fazira,che ta,sheila rusly..umur makin bertambah tapi penampilan dan rupa mak oiii.mengalahkan org muda..cantik bebeno aihh..jeles siss..
.
.
.
*amik phone scroll ig,fb* scroll pnye scroll,stalk punye stalk , tak puas tgok muka diaorg yang cantik ni oiii...nak jugak tahu apa rahsia dia..nak jugak cun macam diaorg..nak juga nampak muda macam belasan..eh...eh..hahahah..buka wasep pastu sis mesej husband
'abg,syg cantik tak??'...pstu dia reply cantik....pstu mesej lagi 'alaaaa..sajelah tu nak amik hati kan..kann???'...husband balas lg.."eh syg ni,td tanya cantik ke tak,kita cakap cantik dye perli plak kita"..macam-macam aihh..lumrahnya itulah perempuann..ade je tak kena kan?hahahahah..
.
.
.
Hakikatnya kecantikan tu bergantung kepada diri kita sendiri..cara kita manage ourself..bukan nk mengharap kat org kan?ni tgok org cantik..alaaa..mmg dia tu dilahirkn macam tu..hahahha..kenkorang kalau nk cantik its depends on you tau...the most important thing kau kena rajin..rajin apa??kalau sis rajinkan diri untuk amik #set_radiant_wng..haaa..for what sy amik set ni? Haaa..untuk kekal cantik lah...cantik luaran dan dalaman gituu....
.
.
.
Kenkorang tak nak grabs ke promo bulan ni??jom kita dapatkan #set_radiant_wng...😍



FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyshop



Shaklee ID 1229335




Thanks for Reading! Feel free to leave comments!