The Vita Space The Vita Space

Tuesday, 18 July 2017

RYG OPEN HOUSE

Bestnya pergi open house RYG baru baru ni.

Jura rasa ukhuwah dan bonding RYG sangat strong. Itu la yang Jura cuba praktikkan kepada W&G.


Master Cip kata walau apa pun kita kena together brainstorm dan improve our team. Teknik bisnes sentiasa kena upgrade, kalau tak customer akan bosan.

Teknik iklan, 
Teknik follow up customer
Cara edit poster,
Teknik recruit

Bisnes akan ada jatuh dan bangun. Jadi support group sangat penting. Biar kita ada bahu untuk dipinjam. 

Thank you RYG. We are awesome! 



Ada suprise pulak dari RYG. Yang lawak suami Jura sendiri yang jadi spoiler. Haha. 

Thank you everyone for this memory. 

And thank you W&G untuk hadiah jam cantik.

Alhamdulillah I have chose the right team.







Love,
SuperJura

Shaklee ID 1229335
COD Kuala Berang 
FB : Syaheera Young Rockie 
IG: @syaheerabeautyshop

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Wednesday, 12 July 2017

TIPS UMRAH : Apa yang perlu bawa?



Lama Jura tak sambung post pasal umrah.

Biasa la dah tergendala semua benda kalau dah lama tak sambung.

Jura takkan cerita dari Day 1- Day 14 umrah ni tapi just bagi tips untuk korang yang blur lagi macam mana keadaan kat sana.

1) Al Quran 


Tak perlu bawak. Kat sana berlambak lambak Quran. Best sangat kat sana, tunggu azan boleh mengaji dulu. 

Kalau korang nak beli Quran untuk wakaf pastikan beli yang sama jenis dengan Quran kat Masjil Haram & Masjid Nabawi.

Kalau lain selalu diorang tak bagi letak situ. Kan dah membazir.


2) Botol air

Botol air pun tak perlu bawak. Kat sana sangat banyak tong air zam zam. Air zam zam kat sana bestttt sejuk. Tak puas minum segelas. Tapi kena tahan jugak sebab toilet agak jauh.

Tiap kali sebelum solat dan lepas solat mesti minum air zam zam ni. Lagi pun tengah musim panas sangat dahaga.

Air zam zam boleh isi dalam botol kalau nak bawak balik bilik. 



3) Sejadah

Jura sentiasa bawa sejadah dalam sling bag. Kalau kat masjid nabawi tak bawa pun takpe sebab ada karpet.

Tapi kalau datang lambat, bahagian karpet dah penuh. Kena solat atas tile je. Kalau Subuh, boleh tahan sejuk gak tu solat atas tile hihi.

Kalau kat masjidil haram pun sama tapi Jura lagi suka bawa je sejadah supaya kita tak tercari cari karpet untuk solat. 

Kat mana mana je boleh solat.

4) Uncang kasut & kasut selesa


Pastikan awak pakai kasut yang paling selesa. Tak kisah nak pakai sandle, atau sport shoes atau flat shoes.

Asalkan kasut selesa sebab sangat banyak berjalan sampai pecah tumit kaki husband Jura. Jura suka pakai sport shoes. Sebab selesa sangat nak jalan. Tak rasa sakit kaki pun.

Plus Jura bawak Ostematrix untuk kurangkan lenguh lenguh. Seriously tak lenguh pun walaupun kita sa'i 7 km, tawaf 7 kali pun esok tu tak rasa lenguh pun. 

Alhamdulillah

Uncang kasut ni selalunya travel agent bagi kalau takde pun boleh beli di kedai kelengkapan umrah.

Uncang kasut ni Jura letak kasut dalam pastu Jura bawa ke tempat solat. Supaya nanti nak keluar pintu mana pun senang. Tak perlu patah balik ke tempat kita letak kasut. 

Plus kasut dan selipar selalu hilang kat sana hihi. 



5) Ubat ubatan & supplement

Seriously Jura tak sangka semua ubat dan supplement Jura bawak tu habis! Siap kena topup kat sana.

Jura bawa
1) Bromhexine - ubat batuk cairkan kahak
2) Paracetamol - ubat demam & pening
3) Difflam - ubat sakit tekak
4) Loratadine - ubat selesema 
5) Losyen untuk dry skin
6) Lip balm untuk bibir kering
7) Hydrating moisturizer from Shaklee

Kat sana pun Jura kena beli untuk stock up. Sebab kesian makcik pakcik semua demam tapi takde ubat.

Kat sana ada farmasi tapi agak mahal la dan tak biasa dengan brand sana.

So Jura share la ubat ubat Jura. Memandangkan Jura dan Bang Jura pasangan pharmacist dan doktor haha.

Vit C Shaklee tu Jura siap bagi 2 biji seorang sebab nak bagi cepatkan baik demam.

Nasib baik Jura bawa Vit C, Vit E and Ostematrix.

ESP bawa tapi tak sempat bancuh.



6) Handphone

Handphone ni wajib la korang bawa tiap masa. Kat sana berjuta manusia, kalau korang tak jumpa boleh calling je.

Tapi kalau nak senang, korang just janji dengan suami/isteri atau family nak jumpa pintu mana.

Ada banyak pintu sana. So hafal nama pintu. Nanti kalau susah jumpa, pergi je kat pintu yang dah janji tu. 

Simcard Jura guna brand Zain. Kat airport ada kalau tak silap, depan Masjid Nabawi pun ada, dalam clock tower pun ada.

Jura beli simcard untuk internet je. Sebab kalau nak call boleh guna whatsapp call je. Internet sana lajuu.

7) Botol spray

Botol spray ni sangat penting bagi Jura!

Sebab sejenis manusia yang tak tahan kentut haha. Jura jenis kena ambik wudhu setiap kali solat.

So kalau nak iktikaf dalam masjid dari Zuhur ke Asar tu memang Jura surrenderrr. 

Nasih baik ada botol spray ni.

Tapi kena pandai ambil wudhu guna botol spray. Boleh google cara guna. Pastikan air mengalir baru sah wudhu'

Jura pun selalu spray muka sebab mengantuk dan bila rasa kulit sangat kering. 


8) Stokin tebal

Masa nak tawaf dan saie  kan,  tak boleh pakai kasut sebab kotor. Kalau selipar bersih belum guna boleh la bawak. 

Jadi kaki agak sakit kalau tak pakai stokin tebal. 

So perempuan boleh cari stokin tawaf yang best gila. Kain tebal tapi tapak lembut. Stokin macam ni pun tak licin sebab ada geseran kat bawah tu.



9) Telekung 

Jura bawa telekung 3 pasang. Tapi Jura hanya pakai waktu Subuh je.

Sebab Jura lagi suka pakai jubah dan tudung yang terus boleh bawa solat. Pastikan pakai seluar panjang dalam jubah supaya tak berbekas aurat hehe. Jangan lupa arm sock juga. 

Lagipun kalau nak pergi ziarah lagi senang pakai jubah dan tudung labuh. Lebih free to move. Tapi depends pada keselesaan masing masing.



10) Camera

Sebelum masuk Masjid Nabawi & Masjidil Haram, polis akan check dulu beg awak.

Kalau bahagian perempuan lebih strict dan selongkar bag. Pernah sekali tu saya bawa Gopro, polis minta saya tinggalkan di luar.

Nak bawa boleh tapi sorok. Bahagian lelaki lebih longgar kata suami Jura. Takde check pun.

Tips nya sebelum polis tu selongkar sila buka bag siap siap dan buat muka relaks. Haha.

InsyAllah lepas je.

Ok, itu je kot antara barang penting yang perlu bawa atau yang korang pening nak bawa atau tak.


Ada soalan boleh drop comment ya

Love,
SuperJura

Shaklee ID: 1229335
COD Kuala Berang
Postage seluruh Malaysia





Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Saturday, 8 July 2017

WORK FOR YOUR FUTURE!

Patut rasa macam tak perlu beli handbag raya.

Hadiah baru sampaiiii 

Thank you Master Cip bagi hadiah. 






Segan dapat hadiah. Tapi barang free kita terima je 

InsyAllah tak ambik mudah walaupun dah achieve highest rank in Shaklee. 

Bukan bermakna boleh stop. Still kena usaha achieve 500 k sale! 

Still kena mantapkan leadership skill.

Kena banyakkan offline and online coaching dengan team & agents.

I'm not giving up

Let's do better! 

Ada yang nak join Jura bisnes?
  1. Group bisnes yang sangat supportive. 
  2. Kelas online
  3. Guided by 5 figures earner 

Love, 
SuperJura

Shaklee ID : 1229335
Instagram : @syaheerabeautyshop
COD Kuala Berang 
Postage seluruh Malaysia 

#wng
#bisneswithwng

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Wednesday, 5 July 2017

RAHSIA KULIT LEMBAP YANG ANDA PERLU TAHU



Korang tau tak orang yang kulit kering ni akan lebih cepat tua dari orang yang kulit lembap.

Secara contoh ringkasnya, sel kulit yang mempunyai air akan lebih segar dan penuh berbanding sel kulit kurang air yang mengecut. Garisan halus pada kulit lebih ketara.

Rahsia kulit nampak lembap dan pink cerah adalah VITAMIN E.

Vitamin E diambil 1 biji sebelum tidur.

Baik korang cuba dulu. Mesti terkejut sangat 

Vitamin E adalah vitamin awet muda.✅

Vitamin E juga melembapkan kulit.✅

Ia boleh memudarkan parut.✅

Mencerahkan kulit✅

Plus melindungi kulit dari sinaran uv yang merbahaya.✅

Orang yang ada jerawat elok ambil vitamin E?

Boleh. Cuma selepas dah detox dan jerawat semua dah hilang.

Pada ketika masih ada jerawat, lebih baik buat masker untuk setelkan jerawat semua dahulu.

Faham? 

Vit E ready stock! Dapatkan sebotol Vit E yang tahan 4 bulan! 

Hai parut di dahi. Kenapa la beautician tu picit dahi Jura 😩




Love,
SJ

Shaklee ID : 1229335
COD Kuala Berang
Postage everyday

#getyourdreamskin
#vite
#wng

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

CARA CARA ORDER BARANG MELALUI ESELL



Assalamualaikum Jura sambung cara nak order guna Esell ya.

Boleh KLIK SINI untuk ke E sell

Step 1 

Bila tekan E sell, korang akan sampai ke page yang ni. Tekan je agree. 

Siapa rajin membaca, silakan baca dulu agreement. 


Step 2

Dah tekan agree akan membawa awak semua ke dunia lain.

Sini boleh tick and untick.

Acah acah shopping kat mall la. Pilih yang mana nak, yang penting check out pakai kad suami. Haha. 

Kalau tak tau nak buat pilihan, whatsapp je Jura 019-3474266.

I will be there for youuuuu



Step 3

Isikan details korang.

Details ni terus ke website Shaklee. Tak dapat kat Jura pun.

Don't worry ya.

Pastikan address yang betul untuk pengeposan. 




Step 4

Dah habis shopping, kena bayar la pulak.

Masa ni taktik macam biasa. Tarik tangan suami, puji puji suami.

Yang ni Jura buat contoh pembelian je. Bukan Jura pau suami 3k pembelian tau. Haha

Tekan Procees to Payement.



Step 5

Bersedia untuk payment. 

Bersedia pegang wallet suami.

Masukkan no kad.

Confirm payment

Setelllll.

Akan ada pengesahan payment dari Shaklee.

Jangan lupa salam suami dan ucap terima kasih.






Kalau perlukan bantuan whatsapp Jura 019-3474266

Love,
SJ

Shaklee ID : 1229335
COD Kuala Berang
FB : Syaheera Young Rockie
Instagram : @syaheerabeautyconsultant 


Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Tuesday, 4 July 2017

ORDER BARANG MELALUI E SELL



Haritu ada customer tanya Jura boleh ke dia nak beli barang tanpa whatsapp Jura.

Rahsia agaknya nak beli barang. Atau pun serabut dengan Jura haha.

Ada caranya. E sell!

Esell ialah sistem pembelian produk Shaklee secara online terus ke sistem Shaklee Malaysia dengan harga runcit (Retail Price).

Selalunya customer PM atau whatsapp Jura untuk order.

Tapi customer ada pilihan untuk beli sendiri tanpa melalui Jura. 

Kalau nak tanya soalan boleh je tanya Jura. Tapi ada yang suka beli sendiri. Takpe, I faham woman needs privacy.  hihi

Jangan risau, E sell memang dijamin oleh Shaklee.

  • Boleh guna debit atau credit card untuk pembayaran
  • Borang pembelian menggunakan borang rasmi dari Shaklee
  • Pembelian diuruskan oleh pihak Shaklee
  • Bayaran anda terus disalurkan pada pihak Shaklee
  • Tanpa melalui Shaklee distributor
Jika perlukan bantuan, boleh rujuk saya di 019-3474266.

SuperJura
Shaklee ID : 1229335











Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

WELCOMING MY NEW BUSINESS PARTNERS!

1 seat left! 

Jura dah mula kelas coaching.

Siapa lambat Jura tak terima dah. Sebab kita nak start kelas intense untuk marketing pulak. 

July will be great 💪🏻



Syaheera 
ID 1229335
Wonder & Great Business



#wng
#bisneswithwng

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Sunday, 2 July 2017

Apakah itu CCRIS?


Masa muda dulu tak kisah pasal CCRIS ni.

Nak sebut pun tak reti. 

C-kris tau cara sebut CCRIS ni.

Takut korang beria sebut c-c-r-i-s 

Bila nak beli rumah, nak beli tanah baru belajar benda semua ni.

CCRIS ni menunjukkan rekod bayaran hutang pada bank. Bank boleh tau awak ni penghutang yang bagus atau tak sebelum bank approve loan yang korang apply. 

Haaa cuak kan 

So kalau awak ada buat loan

PTPTN
Personal loan
Loan kereta
Kad kredit
Pinjaman perniagaan 

Maksudnya awak dah ada rekod CCRIS. Boleh check di Bank Negara cawangan terdekat. 

Fuh nasib baik CCRIS Jura cantik. Clear 

Sekian. Share jika bermanfaat 

#tipsbisnessyeera #wng #bisneswithwng

SuperJura
Shaklee ID : 1229335
Contact no : 019-3474266

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!

Saturday, 1 July 2017

SELAMAT HARI RAYA

Selamat hari raya Aidilfitri!

Saja Jura up gambar raya kat sini supaya dapat jadi kenangan di blog.

Dah tua nanti boleh google blog sendiri tengok gambar.



Baju raya : Jannah Noe Official
Tudung raya : Dara by Fathia
Kasut lama
Jam lama

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA!

Jangan makan banyak sangat. Nanti kolestrol tinggi susah pulak. Amalkan omega dan jaga makan tau. 

Love,
SuperJura 

Thanks for Reading! Feel free to leave comments!